Дневникът на едно пораснало момиче

girl-camera-old-retro-45174

Дневникът на едно пораснало момиче

Първото ми пътуване извън България беше през 2011 година до Лисабон, Португалия. Сега сигурно ще се запитате „Какво от това?“ . Правилно! Какво от това?

Първото ми пътуване извън страната беше не просто пътуване, а решаващо за живота ми пътуване – тогава открих кое е нещото, което най-много обичам. А именно: да пътувам. През 2011 година, аз се промених. Промениха се целите ми, възгледите ми, начинът ми на живот и нещата, които ценя, обичам и търся.

Здравейте, скъпи приятели! Казвам се Александра, много ми е приятно да се срещнем тук. Това е първият ми блог. Започнах го на 16.01.2016 год. Това е личен блог, където споделям неща, които са ми се случили, мисли и разсъждения, както и просто информация, която ми е била полезна и интересна. Надявам се поне част от нещата, които пиша, да ви допаднат.

Малко повече за мен: завършила съм езикова гимназия с английски и испански. Говоря свободно английки, испански – не чак толкова свободно (да не кажа въобще). След това новата ми страст бяха финансите – имам бакалавърска степен „Финанси“ и магистърска  „Финансов анализ и контрол“. В момента се занимавам със социално осигуряване, по-конкретно: парични обезщетения за безработица. Но се надявам да не ми се налага да се възползвам от тези обезщетения. Живея във Велико Търново, България. Живяла съм също в Коимбра (Португалия), Марибор (Словения), Барбати (Корфу, Гърция), Панама сити бийч (Флорида, САЩ) и Варна (България). Най-много ми хареса в Португалия, но пък Марибор го чувствах като втори дом.

Най-голямата ми страст са пътуванията. Така мислех, докато не станах майка! Това се случи, когато бях на 25, на 27.05.2016 година. Синът ми е най-прекрасното нещо, което някога съм виждала и което някога ми се е случвало! Казва се Максим и е много спокойно и послушно дете (за сега).

mother-daughter-love-sunset-51953

Дневникът на едно пораснало момиче

Вече съм на 26, но понякога се чувствам като на 16. Повечето ми мечти са свързани с пътувания… В частност: Карибите, Бали, Малдиви. Към момента тези мечти ми се струват неизпълними, но човек никога не знае.

Един прекрасен ден за мен изглежда по следния начин: слънчево време, чаша ароматно кафе, добра книга и чудесна природа. Всичко това споделено с близък човек.

Вярвам, че всичко се случва поради някаква причина, но разбираме каква е тя не на момента, а след време. Вярвам и, че най-хубавите неща ни се случват неочаквано. Понякога просто трябва да се доверим на живота.

Ако искате да се свържете с мен: пишете ми! И приятно четене на блога. 🙂

Email: aleksandrageorgievablog@gmail.com

Facebook: Forever Free

Google +: Aleksandra Georgieva

Advertisements