Да бъдеш бременна или твоята нова професия

Ето го и него: 99 % точност, държиш го в ръката си, необходими са 3 минути и можеш да провериш резултата. Две чертички – бременна, една чертичка – в безопасност си. За някои хора двете чертички са мечтата на живота им, чакали са положителния резултат толкова дълго, повече от радостни са, това ще даде смисъл на съществуването им, това ще ги направи щастливи завинаги и т.н., и т.н. Моят случай?

Сама съм в банята на хотела, където съм отседнала за седмицата заради служебно обучение в столицата, гледам отражението си в огледалото, държа теста в едната си ръка и мобилния си телефон, който показва времето, в другата и се чудя дали да погледна резултата или не. Продължавам да си мисля, че това  не може да е истина, трябва да има друго обяснение. Много хора се опитват да имат деца с години и то без успех, това не може да се случва точно на мен. Преувеличавам както винаги. Всичко ще бъде наред. Поглеждам резултата. Познайте какво – две чертички.

И така, новата ми професия: да бъдеш бременна.

pexels-photo (13)

Казват, че заради хормоните, можеш да реагираш по странен начин, дори и да си го очаквала и да си се надявала. Емоциите ти надделяват и могат да те изненадат. Започваш да се смееш, започваш да плачеш, започваш да крещиш, хвърляш теста на пода, имаш паник атака, подскачаш из стаята, обаждаш се на хора, които обичаш. Много различни реакции… Аз седнах на земята и започнах да гледам в пространството. Съзнанието ми – празно, напълно празно за няколко минути. По-късно, когато се върнах към реалния живот, се обадих на бащата и започнах да плача, питайки го какво ще правим.

Вечерта излязох на вечеря с един колега, изпих чаша бяло вино и изпуших може би последната ми цигара.

Пожелайте ми успех – ще ставам майка!


Photo by Pexels

 

Advertisements

One thought on “Да бъдеш бременна или твоята нова професия

  1. Pingback: Твоята нова професия: Да бъдеш бременна. The End | Aleksandra Georgieva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s