Идеи и романтика за Свети Валентин

Свети Валентин наближава – денят на любовта и денят на влюбените! Ден да покажеш любовта си, да изненадаш любимия, да обичаш и всичко свързано с любов! Но готови ли сте с приготовленията? Имате ли вече планове?

Лично аз рядко намирам време за „истински“ приготовления относно този ден. Това не е защото не харесвам празника, точно обратното! Проблемът е, че е нужно свободно време да се приготви нещо специално, да се измисли нещо хубаво. Тази година ще ми е дори още по-трудно, имайки предвид бременността и ходенето на работа всеки ден …

alejandra quiroz

Photo by Alejandra Quiroz

Поради тази причина реших да напиша кратка статия за деня на Св. Валентин – надявам се, че ще ви улесни. Предлагам ви няколко романтични идеи и, разбира се, всички те са свързани с любов. Дано ви помогнат да изненадате партньора си и да прекарате деня чудесно. И така, скъпи дами, ето няколко идеи как да му покажете любовта си:

 1. Закуска в леглото

Изненадайте го със сутрешна закуска в леглото, приготвена от вас. Събудете го с нежна целувка и поднос с храна, която ухае вкусно. Приготвено с любов: добавете суха сметана във формата на сърце в чашата му кафе, нарисувайте сърце или усмивка с кетчуп върху омлета му…  Бъдете креативни с храната му!

 1. Пресъздаване на първата ви среща

Помните ли първата ви среща? Мисля че да я пресъздадете колкото е възможно повече е страхотен начин да му покажете колко ви е грижа за него. И да покажете, че не сте я забравили, естествено.

pexels-photo (7)

 1. Романтична вечеря вкъщи

Нещо подобно на закуската в леглото, но за вечерта – пригответе вечеря за него вкъщи. Не забравяйте червено вино и свещи! Те създават още по-романтична атмосфера. И след като сте си вкъщи, може дори да вечеряте на пода – направете нещо като импровизирана „маса“, сложете одеала и възглавници около нея. Ще бъде още по-добре ако имате камина и времето е студено.

 1. Нощ под звездите

Едно от любимите ми. Вземете домашно приготвена храна в кошничка, не забравяйте и бутилка вино. Направете си пикник вечерта, някъде навън, където е приятно. Прекарайте нощта под звездите.

 1. Любовно писмо или любовно послание

Идея, която може да включите в приготовленията за вечеря – сервирайте вечерята, но преди това на дъното на чинията му напишете любовно „послание“, любовно „писмо“. Или просто „Обичам те!“.

 1. Чаша на любовта само за него

Купете му чаша за кафе само за него на любовна тема. Любовните мотиви може да са изразени в снимки, любовни думи или ваши снимки, където сте заедно.

 1. Любовна книга

Като подарък му купете малка книжка с позитивни мисли, любовни писма, обяснения в любов… Има голямо разнообразие от такива книжки в книжарниците и са наистина много симпатични. Или му купете „Наръчник за страхотен секс“.

 1. Шоколад

Може да е клише, но е едно от най-вкусните! Кутия пълна с различни видове шоколадови бонбони с малки хартиени бележчици под всеки бонбон. И написани на тях кратки любовни късмети.

 1. Миксирано CD с любовни песни

Запишете му CD с любовни песни – нещо специално, само за него. Включете песни, които харесва.

 1. Рамка за снимки и ваши снимки заедно

Купете рамка за снимка за Св. Валентин – червено с бяло като цвят, със сърца и любовни послания. Сложете в нея хубава ваша снимка заедно и подаръкът е готов. Може също да комбинирате няколко снимки, зависи от рамката. Какво бих направила аз  – страхотен колаж от наши снимки!

people-vintage-photo-memories

 1. Любовни бележки в къщата

Нали знаете онези малки самозалепващи се бележки в различни цветове? Използвайте ги! Надпишете ги с любовни послания или просто с „Обичам те!“ и докато спи ги залепете навсякъде в къщата, където ще ги намери на сутринта. Оставете ги на бюрото му, на хладилника, на огледалото в банята, в шкафчетата му, дори на таблото на колата му… Може би ще е любопитен да открие всички от тях до края на деня.

 1. Любовни торти и сладкиши

Пригответе му домашна торта или сладкиш или сладки за вечерта. Окрасете ги със сърчица и всякакви други хубави неща, които може да намерите. Перфектният десерт, ако питате мен.

 1. Романтичен масаж

Много ще му хареса – след вечеря, романтичен масаж от вас, нежна и отпускаща музика, ароматни свещи…

Надявам се идеите да са ви от полза.

Пожелавам ви приятно прекарване на Св. Валентин! Не забравяйте, че да обичате и да бъдете обичани е най-прекрасното чувство! 🙂

flowers-petals-gift-flower


Photos: by Pexels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s