Годината, в която се роди …

Годината, в която се роди, Лео спечели Оскар за първи път след шест номинации на Академията. Започнах да гледам нов български сериал – „Откраднат живот“. А баща ти реалити – „Мастър Шеф“. Изгледах 534136978613 филма, докато скучаех вкъщи… Да не работя се оказа по-трудно, отколкото си мислех… Прочетох също толкова книги.

pexels-photo-69097Josh Willink

Photo by Josh Willink

Годината, в която се роди, властите в България все още не можеха да разберат как така КТБ фалира. Бойко Борисов стана дядо – и бебето е Бойко. Имаше простести и стачки на личните лекари. И на таксиметровите шофьори. И на къмпингуващите. И на гражданите – шофьори заради скъпите винетки и окаяните пътища. И на майките на деца с увреждания. И на живеещите в София заради поскъпването на билета за градски транспорт. И на кого ли и за какво ли още не…

Годината, в която се роди, Европа беше залята от бежанска вълна и бежанската криза се засилваше. Терористичните атаки и атентати във Франция и Брюксел ставаха все повече и повече. В Турция – също. Не можех да повярвам в какво се превръща любимия ми континент и как ще се пътува от тук нататък.

pexels-photo (2)11

Годината, в която се роди, най-накрая отвориха Sky Center във В.Търново. Ремонтираха родилното отделение в новата болница. Имаше спец акция и арести в ТД на НАП. Организираха се все повече и повече културни събития, за да се развива туризма в града. Единственото останало нещо … Баща ти си „трошеше“ колата почти всеки ден по разбитите улици и пътища в града. Аз един ден отидох до работа, за да си оставя болничния лист за бременност, и разбрах, че вече началничката ми не ми е началничка и сектора, в който работех, не е същият.

Tea Time!

Photo by Alexander Rotker

Годината, в която се роди, баща ти се вманиачи да ходи до CBA да пазарува. Леля ти беше на път да се дипломира от университета и да придобие шофьорска книжка. Чичо ти се премести да живее във Варна. А аз? Аз мечтаех. Познай за какво: за каквото винаги съм мечтала. Пътувания.

Годината, в която се роди, беше годината на отчаяние, разпад и политическа наглост– като всяка друга година в България и в малкия град. Обаче на нас не ни пукаше. Ние чакахме ТЕБ. И се справяхме с всичко и въпреки всичко.

pexels-photo-69104Josh Willink

Photo by Josh Willink

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s