„Преглед“ на магазините за бебешки стоки във Велико Търново

Скъпи дами, в този пост искам да споделя „опита“, който натрупах през последните няколко месеца, пазарувайки за нашето очаквано бебче. Става дума за магазините, които предлагат стоки за бебета, във Велико Търново. Не съм обиколила всички възможни магазини в града, но бих искала да споделя мнение за всеки един, който съм посетила. Надявам се това да ви бъде от полза! Честно казано, наистина съм доста изненадана от някои (в негативна насока).

  1. Хиполенд – мол В. Търново

Страхотно обслужване! Наистина много добре подготвен персонал, могат да отговорят на всичките ви въпроси! Голямо разнообразие на стоките, много добре зареден.

Купихме от там бебешка количка 3 в 1: пред нас продавач – консултанта я разтегна няколко пъти, смени кошчетата няколко пъти, показа ни всички функции и всички принадлежности към нея (не че ги запомнихме)! Също отговори на много въпроси за по-„малките“ стоки, които купихме.

От там взех и помпа за кърма, но имах някакъв дребен проблем със сглобяването. Върнахме се в магазина с нея и касовата бележка няколко месеца по-късно и там оправиха проблема за минути.

НО: За съжаление, винаги има едно „но“… Комплектът за изписване, който купихме за бебчо, имаше дефект – при отварянето вкъщи видях петно на бодито (комплекта е 10 части и доста скъп). Петното се изпра горе-долу, но все пак…

Общ преглед: Супер обслужване, богат избор на стоки. Но да се проверяват стоките при закупуване на място в магазина (комплектите за изписване). 

office-notes-notepad-entrepreneur-38556

  1. Рая Тойс (Raya Toys) Sky Center

След като направихме всички покупки за бебо, мислех, че “Рая Тойс” ще бъде любимият ми магазин в града. Първият път, когато бяхме там, беше за да изберем бебешко легълце. Харесахме си едно доста симпатично и го поръчахме. Казаха ни, че ще пристигне след 30 дни. Доставката не се заплаща, ще ни се обадят, когато пристигне в магазина, за да отидем и да огледаме всички части. След което ще попълнят някакъв протокол и ще ни го докарат до адрес, който ние посочим, със служебен транспорт. Звучи супер, нали? Безплатна доставка и то до дома! Изрично попитахме за нея и те ни увериха, че това е процедурата. Заплаща се като услуга само сглобяването на леглото, ако поискаме такова (40 лв.).

Освен поръчката на леглото, купихме и спален комплект за него. Заради сумата, която направихме, ни дадоха някакъв ваучер за отстъпка при пазаруването – общо взето купихме и матрак за леглото и одеалце за бебето, които ни излязоха безплатно заради този ваучер (спестихме около 80-90 лв.)!

Виждате защо мислех, че ще е любимият ми магазин, нали?

НО: След 30 дни легло още нямаше – никой не ни се беше обадил. Отидохме в магазина – доставката е до 30 РАБОТНИ дни, не календарни. „Благодаря“, че уточнихте това предварително!

След 30 работни дни: обадиха ни се от магазина и ние отидохме да видим леглото. И познайте – „ама как така ние ще ви караме леглото до дома?!“ … Доставката била само до магазина, след което ние трябва да си натоварим и вземем леглото с наш транспорт… Частите на това легло бяха в 3 кашона и изобщо не бяха леки…

Общ преглед: Некоректен персонал, подвежда клиентите и дава грешна информация!

pexels-photo (5)

  1. Трите прасенца – до стадиона

В него отидохме за покупки на бебешки дрешки. Голямо разнообразие на стоки, добре зареден! Персоналът е много любезен, доста се възползвахме от неговата помощ. Някои от дрешките са наредени по рафтове, а не на закачалки, и продавач – консултантката ни извади от всеки рафт това, което търсехме.

НО: Някои от стоките нямат стикерчета с цени на тях…

Общ преглед: Любезен персонал, разнообразие от стоки.

  1. Кроки – Триъгълника, до „Стиви“

Маничък магазин, но добре зареден. Разнообразие от стоки и то на добри цени (сториха ми се по-евтини от другите магазини). Продавач – консултантката беше много усмихната и приветлива.

НО: Малко разхвърлян – стоките не са добре подредени, защото е малък магазина.

Общ преглед: Добри цени, добро обслужване, разнообразие от стоки. Но като пространство – тесен.

pexels-photo (2)

  1. Бебемания – Картала

Не искам да ставам груба, но няма как: персоналът в магазина е супер зле!

Първо: търсехме комплекти бархетни и тензухени пелени (по-късно купихме такива от друг магазин, така че – да, тези комплекти съществуват!!), а те започнаха да ни предлагат отделни памучни пелени, които са като одеалца и стават за завиване…

Второ: аз си търсех възглавница за след раждане – за сядане е и има дупка в средата, нещо като ринг е, много полезна при епизиотомия. Продавач – консултантката започна да ме убеждава, че няма такива възглавници! Има възглавници за кърмене (каквато имам) и започна да ми ги изважда и предлага една по една… По-късно си поръчах такава следродилна възглавница Ceba baby от друг магазин, така че – да, тя съществува!!

Трето: търсехме слинг за бебо. Но, разбирате ли, слинговете, според персонала в този магазин, не са разрешени (не са сертифицирани) в целия Европейски съюз! И няма от къде да купим такова нещо, освен някой ако не ни изпрати от Щатите.. И започнаха да ни предлагат кенгурута. Има ли нужда да коментирам?

Общ преглед: Не намерихме нищо от това, което търсехме в магазина…

Дами, това са магазините, от които си направих първоначалните покупки за бебчо. Описала съм лични впечатления от нашите посещения и се надявам при вас да няма такива проблеми както при нас.

Приятно пазаруване!

pexels-photo-30513


Photos: by Pexels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s