За мамините синчета

Той й звъни всеки ден да й разкаже как му е минал деня. Не само ако нещо интересно се е случило, или нещо, което си струва да се разкаже. Всеки ден. Разказва й къде е ходил, какво е ял, какво става на работа. Every f***ing day.

Говорят поне 15 минути. През повечето време той само повтаря „Да“, „Добре“, „Мхм“.

pexels-photo (5)iuvhpazd

Нанася се в ново жилище с приятелката си / годеницата си / съпругата си. Без дори да я попита или поне да поиска мнението й, той пълни новото жилище с каквото ви дойде на ум, пренесено от родната му къща.

Поставя грозните бурканчета за подправки на видно място. Защо? Защото мама му ги е купила. Той й поръчва да купи още неща. И тя ще го направи. Въпреки че не живее в новото жилище и няма никакво място там.

Мама знае всичко. Той приема всичко, което тя каже, за истина. Няма нужда да го проверява и да търси достоверен източник. Мама е най-умната. Щом мама е казала нещо, значи така ще е. И всичко, което мама каже, се пренася и във връзката му с приятелката му / годеницата му / съпругата му.

Мама се меси и в семейния бюджет. Защото тя знае най-добре как трябва да се разпределят средствата. Въпреки че тя не е от това семейство.

pexels-photo (5)iogr

За кого говоря ли? За мамините синчета. За онези, които не са научени да се справят с живота без мама. За онези, които трябва да чуят гласа на мама всеки ден и да й разкажат всичко. За онези, които не са научени сами да си чистят, да си готвят и да поддържат дома си. За онези, които чакат на мама и които си търсят не жена, а заместителка на мама. А те са много.

Вероятно ще се запитате защо пиша по тази тема. Аз имам син. Той е още много малък, но когато порасне, ще направя всичко по силите си да го възпитам като истински мъж. Ще го науча да бъде силен, самостоятелен, пълен с нови идеи и отстояващ позицията си. Ще го науча на УВАЖЕНИЕ към жените. Ще го науча, че е възпитано да дава път на дамите, да им отваря вратата и да подарява цветя. И че трябва да взима сам решенията си! И сам да изгради семейство! Защото ако той се превърне в мамино синче, ще намразя себе си.

Аз имам син. Не искам той да бъде мамино синче.

pexels-photo (5)uigfas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s