Малките неща

Истината е, че понякога ежедневието ни е толкова забързано и сме претрупани с толкова работа, задължения и задачи, че забравяме за малките неща. И по-конкретно: да се радваме на малките неща. А какво е необходимо на човек, за да бъде щастлив? Вярвам, че това не е последен модел телефон или пък нова кола… А именно радостта от малките неща.

holiday-coffee-holidays-christmas

Колко ли пъти ви се е случвало през последната седмица например да намерите 1 минута и просто да се усмихнете… Да благодарите за живота, който водите… Колко пъти днес целунахте любимия си човек… На колко хора казахте, че ги обичате… Намерихте ли време само за себе си, да изпиете една чаша ароматно кафе на спокойствие…

pexels-photo-11140

Малките неща. В тях е смисъла. Те вдъхват надеждата и ни даряват със спокойствие и позитивна енергия. Слънчевата светлина, която озарява лицето ни. Прекрасните утрини, в които се събуждаме до любимия човек. Непослушният вятър, който роши косите ни. Невинната и закачлива усмивка на детето ни. Добрата дума, която сме чули от напълно непознат. Учтивият господин, който е помогнал с багажа ни в супермаркета. Прекрасната Луна, която се вижда от балкона ни. Целувката за лека нощ, която даваме на децата ни и те ни отвръщат.

Тези неща са безценни, нали? Не можем да живеем без тях!

pexels-photo-66440

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s