Идеи за почивка. Острови

Колкото и места да посещавам, островите си остават най-приятните места за почивка, на които съм била. Има нещо в начина на живот на тях, което безспорно привлича много туристи, включително и мен. Не знам дали това се дължи на спокойствието, разнообразието на забавления или просто на красивите плажове… Но отдаде ли ми се възможност за посещение на някой остров, винаги я приемам.

pexels-photo-27610

Представям ви тук няколко идеи за островни почивки, които мога лично да препоръчам.

Закинтос, Гърция

Закинтос е известен като „островът на костенурките“. Освен прекрасно място за почивка, островът се оказа и чудесно място за сватба. Чужденци от всякакви страни избират Закинтос за дестинация, където да сключат брак. И повярвайте ми – има защо. Открих това, когато самата аз присъствах на сватба на острова.

sea-beach-sand-sun

Корфу, Гърция

Корфу е наричан „островът на нимфите“. Той е от онези острови, които предлагат разнообразие от дейности и природа. Независимо дали предпочитате тиха и спокойна семейна почивка, или почивка тип „party all the time“, можете да се спрете на Корфу. Барбати е чудесно място за семейства, а Ипсос – за купони до сутринта. Имайте предвид, че повечето плажове на острова са с камъчета, а не с пясък.

pexels-photo-27892

Майорка, Испания

Едно от най-популярните места за лятна почивка в Европа. Майорка предлага красиви плажове и история. Имайте предвид, че на острова живеят много чужденци (доста англичани и немци например). Помня как още при влизането в един магазин за сувенири веднага започнаха да ми говорят на немски, вместо на испански.

Мадейра, Португалия

Когато за първи път посетих остров Мадейра – „перлата на Атлантическия океан“, вече бях живяла няколко месеца в Коимбра, Португалия. Още при стъпването на острова разбрах: Мадейра е уникално място, което се различава коренно от континенталната част. Любопитен факт: родното място на Кристиано Роналдо. Във Фуншал има много туристически агенции, които предлагат еднодневна „обиколка“ на острова с екскурзовод – препоръчвам. Ботаническата градина е забележителна.

sky-beach-vacation-summer


Интересно предложение:

Ако сте избрали за почивка България и по-конкретно Бургас, препоръчвам посещение на остров Света Анастасия. Казвам посещение, защото островът е много малък и за туристи се предлага „пътуване“ до там с корабче от Бургас и обиколка на красивото място (отнема около половин час).

pexels-photo-188934

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s