Когато станеш родител…

Когато станеш родител, за секунди светът се променя. Имам предвид, променя се за теб, иначе си е същият. Променя се начинът, по който гледаш на него; мислите ти; целите ти…Това малко беззащитно същество, което държиш в ръцете си – то става целият ти свят.

laughter-fun-happiness-boy-51009

Когато хората казват, че да имаш деца е смисълът на живота, звучи някак клиширано… Само че е истина. Децата са смисълът. Колкото и други неща да правиш, каквото и да ти се случва… (Освен ако не направиш откритие, което би променило човечеството завинаги към по-добро.) Когато станеш родител, разбираш кое е наистина важно и кое не.

Когато станеш родител, вече не поставяш себе си и своите нужди на първо място. Не мислиш за себе си; не правиш планове както преди; не спестяваш пари за удоволствия, които са те радвали „едно време“… За теб няма значение дали ще си недоспал, дали ще закусваш по обяд, дали ще имаш време за кафе… Онази скъпа почивка, на която искаш да отидеш от години – с удоволствие би я пропуснал, ако има нещо важно, което трябва да купиш за детето с парите.

pexels-photo-111157

Когато станеш родител се учиш на неща, които преди никога не си си представял, че ще трябва да научиш. Неща, на които никой друг не може да те научи.

Когато станеш родител, разбираш какво е търпение. Разбираш какво е безусловна любов. Какво е истинска радост. Загриженост. Безкрайно щастие.

Когато станеш родител, разбираш че… каквото и да учиш в училище, каквото и да ти преподават в университета, каквито и отговорности да имаш в работата си… да бъдеш родител е най-голямото предизвикателство.

pexels-photo-132677

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s