Един мил спомен

Последното нещо, което помня, са безкрайните равни полета и слънцето, което проблясваше върху лицата ни.

Бяхме пуснали радиото и слушахме някакви приятни поп песни, за чиито имена дори не се сещам. Подминавахме тук-там някоя друга къща, пред която са излезли хора. Имаше и стада, които най-спокойно се разхождаха необезпокоявани сред полята. Облаците бяха сформирали най-различни форми и се открояваха на фона на чистото синьо небе. Всичко беше толкова перфектно, че сега като си го спомня и ми се струва, че е било сън или някоя измислица. Обаче наистина се случи.

street-car-vehicle-vintage

 

Бяхме някъде в Трансилвания. Тръгнахме от Синая и се отправихме към Бран. Една кола, едно радио и един таблет с пиратска навигация. Малко багаж, малко храна и малко вода. Два фотоапарата. Две широки усмивки. И от величествените Карпати, които всемогъщо се извисяваха над нас и ни предоставяха безброй нереални гледки, на които да се възхищаваме, попаднахме в едно безвремие, някъде там, по средата.

pexels-photo

 

Понякога има едни такива моменти от пътуването, които не могат да бъдат запечатани нито със снимка, нито с видео. Колкото и професионален да е фотоапаратът ви или камерата. Трябва да се усетят и да останат само и единствено в съзнанието ни. Може би защото не става дума за някоя сграда или забележителност, а за едно лично изживяване, споделено с любим човек.

Синая и Бран са много красиви, интересни и забележителни градчета. Обаче има едно място там, някъде по средата, което остава в сърцето ти. Дори на картата не знам къде е, но винаги ще си го спомням.

trinkglas-summer-color-straw-points-161012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s